Læs mere omkring hvem der spiller og årsagerne til at der spilles

Mange mennesker spiller om penge – de fleste som underholdning uden konsekvenser for deres økonomi og tilværelse i øvrigt. Men der findes også nogle, som spiller mere end godt er – og hvis du har et spilleproblem, er du langt fra alene.

 

130.000 har et spilleproblem

Omkring 130.000 danskere har problemer med pengespil i varierende grad, og et endnu større antal pårørende er berørt af spillet. Mænd spiller mere end kvinder, men det ændrer ikke ved det faktum, at kvinder også udvikler problemer som følge af pengespil.

I 2013 var 17 % af dem som søgte behandling i vores ludomaniafdeling kvinder. Årsagerne til at kvinder spiller er forskellige, men oftest er spillet simpelthen tidsfordriv eller ren underholdning.

Hvorfor spiller vi?

Nogle oplever spændingen ved spillet som tiltrækkende, idet den bringer dem væk fra dagligdagens bekymringer og giver dem et frirum. Desuden kan den mentale udfordring i at forsøge at beregne og udvikle evner til at overvinde spillet være en motivation for, hvorfor de spiller.


Andre kan også opleve en følelse af afslappende velvære, når de spiller – ved at fokusere på noget, der optager deres bevidsthed i en sådan grad, at de ikke bekymrer sig synderligt om deres liv i øvrigt, mens spillet står på. Spillet kan kort sagt hjælpe dig til at slukke for stress og indre uro, men nogle gange kan spillet blive for tillokkende.


Endeligt ser nogle spillet som en genvej til en gevinst og dermed succes. Måske har de en drøm om, at en gevinst skal hjælpe deres familie eller dem selv til en bedre fremtid. Virkeligheden viser sig tit at blive en anden, og for mange bliver tabet langt større end blot et pengebeløb, hvor konsekvenserne kan hurtigt blive, at de også taber selvagtelse, deres familie, deres job – og for nogle kan det ende i selvmord.

Har jeg et spilleproblem?

Er du i tvivl om hvorvidt du spiller for meget eller har en risikabel adfærd i forhold til spil, kan du stille dig selv en række spørgsmål og måske derigennem få svaret.


 

Tjek din spillertype

I behandlingen for ludomani, inddeler vi spillerne i 4 forskellige "typer" Tjek din egen spillertype og se om vi anbefaler at du er opmærksom på dit spil.